Bedreiging in de Oeverlanden

parkamsee


Festivalorganisator Daniel van Drunen heeft toegestaan dat een beveiliger een vrouw in de nek greep die wat foto's nam van de opbouw van festival Park am See in de Oeverlanden (op dat moment nog zonder vergunning) en zo langdurig heeft vastgehouden. Dat deze festivalorganisator zich van dreigen begint te bedienen is een teken aan de wand. De vrouw heeft aangifte gedaan van deze gijzeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Van Drunen organiseert techno- en housefeesten. Tegenwoordig moet dat vooral in natuurgebieden plaatsvinden en onze burgemeester heeft alle registers opengetrokken om dit geweld mogelijk te maken. Aan de ene kant voert van der Laan een keihard drugsbeleid, en aan de andere kant bevordert hij het gebruik van drugs door steeds meer vergunningen voor house- en technofestivals te verlenen.

Elsevier: "'Dancefestivals zonder drugs bestaan niet,' zegt Daniël van Drunen (23), die evenementen organiseert in Amsterdam en industriële vormgeving studeert aan de TU Delft. 'Er is wel beleid, maar festivals en feesten zijn nu eenmaal broedplaatsen van drugsgebruik. Dat is niet te bestrijden.’

In theorie moet iedereen die een 'dealerhoeveelheid' bij zich heeft – in Amsterdam: meer dan vijf pillen of een halve gram – naar de politie. Maar dat gebeurt lang niet altijd."

© 2015