Omgevingsvergunning Open Air verleend

De omgevingsvergunning voor Amsterdam Open Air is gisteren bekendgemaakt. Vanaf deze datum heeft u zes weken de tijd om hiertegen een bezwaar in te dienen. Dat is van het allergrootste belang omdat de evenementenvergunning die al een aantal weken geleden is verleend pas rechtsgeldig wordt door de omgevingsvergunning. Aan een omgevingsvergunning zijn voorwaarden verbonden. Het mag niet gaan om een zeer grote ingreep in het park. Aan die voorwaarde voldoet de omgevingsvergunning dus al niet. Het Gaasperpark behoort tot de Ecologische Hoofdstructuur (nu NatuurNetwerk Nederland) waarin zorg voor natuur vooropstaat.

Deze vergunning is verleend vlak voor het evenement. Zaterdag is de eerste dag van het festival. Voor de camping is dat al op vrijdag. Nog steeds rommelt het stadsdeel en de gemeente met de termijnen voor het indienen van bezwaren. Zo probeert men in elk geval het evenement alvast door te laten gaan en bezwaren na het evenement te behandelen.

STUUR DUS OOK EEN BEZWAAR IN TEGEN DEZE OMGEVINGSVERGUNNING

Zuidoost: "Besluit samenvoegingsvergunning Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te Amsterdam Zuidoost, 1108 AB

Omgevingsvergunning verleend voor de activiteit "handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (strijd met het bestemmingsplan)” ten behoeve van het evenement “Amsterdam Open Air 2015”. Het festival wordt in het weekend van 6 en 7 juni 2015 gehouden (Camping 5 t/m 8 juni 2015), datum verzending besluit 28-05-2015; Dossiernummer 1771773.

Voor het inzien van het besluit en de stukken, kunt u via 14020 een afspraak maken met het loket van stadsdeel Zuidoost.

Niet mee eens?

Informatie over bezwaar maken.

"Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u als u belanghebbende bent bij het besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken. Als datum van uw bezwaar geldt het poststempel op uw bezwaarschrift.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie stadsdeel Zuidoost
T.a.v. de afdeling POJZ
Postbus 12491, 1100 AL AMSTERDAM
Vermeld in uw bezwaarschrift altijd:
- uw naam, adres en telefoonnummer;
- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en uw handtekening;
- het besluit waartegen u bezwaar maakt, datum en referentienummer/kenmerk van het besluit;
- waarom u bezwaar maakt.

Na ontvangst informeren wij u over de afhandeling van uw bezwaarschrift.

Schorsende werking

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen, dat het besluit waartegen u bezwaar maakt geldig blijft totdat over uw bezwaar is beslist.

Spoed? Voorlopige voorziening

Bij grote spoed kunt u (tegen kosten) een zogeheten voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een spoedprocedure waarmee het genomen besluit tijdelijk kan worden ingetrokken en/of andere maatregelen kunnen worden getroffen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij:

De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam
sector Bestuursrecht Algemeen
Postbus 75850
1070 AW AMSTERDAM

Dat kan ook via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een DigiD nodig. Op deze site vindt u ook meer informatie"

© 2015