Geluidscheck of feest?

Er is vanmiddag een soundcheck geweest van Reggae Lake. Dat had morgen pas gemogen, maar de voorschriften van de overheid zijn zo gesteld dat in geval van noodzaak, en die is er altijd natuurlijk, ook vrijdag een soundcheck uitgevoerd mag worden. De voorschriften laten heel wat overschrijdingen toe. De gemeente zou een geluidsmeting gaan doen. Reggae Lake meldde dat het geen geluidscheck was, maar een apparatuurcheck. En bij de waterspeelplaats was een feest aan de gang.

Er staat niemand bij de ingang van het park aan de Driemondweg, terwijl de hele route over zo’n vijftig meter breedte is afgezet met hekken. Je kunt er dus gewoon in. Waar zijn die talrijke hekken dan voor nodig? Aan alle kanten van het bruggetje zonder leuning bij de grienden staan zware hekken, zelfs een als dakje. Verwacht men een aanstormende menigte? Of heeft men dit hoekje afgezet voor particulier gebruik waar geen mens kijk op heeft? Een hashhoekje om ongestoord te paffen? Of ligt hier de voorraad lekkers verstopt? Vreemd allemaal. Ook de wandelpaden met de bankjes zijn afgezet.

DSC06508
DSC06525
DSC06531 1
DSC06528 1
DSC06537

Opvallend is ook dat de stalen platen niet gebruikt worden om zware dingen, aggregaten, auto’s, containers e.d. op te plaatsen, maar enkel als rijweg. Alles wat zwaar is staat dus lekker op het gras. En er stonden bijzonder veel personenautos op het pleintje met de kiosk, ook geblindeerde autos. Wat moeten die s nachts in het park?

DSC06547
DSC06530

Bij de waterspeelplaats was het feest, met versterkt geluid via een aggregaat. Veel te luid natuurlijk. Maar alles kan als er geen handhaving is.

DSC06579 1
DSC06583
© Natuurbescherming ZO 2015