Het NNN versterken en verbeteren

versterken

Rijksoverheid: "Verandering nodig

Het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES) luidde dit voorjaar de noodklok. Onze natuur staat onder druk. De biodiversiteit neemt af en verschillende plant- en diersoorten sterven uit. “Niet alles kan”, dat is de titel van het eerste advies dat het Adviescollege Stikstofproblematiek – onder leiding van oud-minister Johan Remkes – op 25 september 2019 presenteerde. Verandering is nodig om het tij te keren. Daarom zetten minister Schouten (LNV) en de gezamenlijke provincies – bovenop de opgaven uit het Natuurpact – in op een nieuwe natuurambitie: Nederland Natuurpositief (oktober 2019)

Download de video

verbeteren

Tekst uit de video: “De natuur is de basis van ons bestaan. Maar het gaat niet goed met de natuur. De biodiversiteit gaat harder achteruit dan ooit. 
Het gaat om ons. Ons leven op aarde wordt ernstig bedreigd. Maar we zijn nog niet te laat. We blijven natuurgebieden beschermen. Overal, op het platteland, maar ook in steden. Hoe gaan we dat doen?
Door het NatuurNetwerk Nederland te versterken en te verbeteren waar dat werkt. Doet u mee?”

Ambitiedocument Natuur: "De opgave van het voltooien van een biodivers Natuurnetwerk Nederland (NNN) blijft  overeind en daar doen we een plus bovenop: Nederland gaat voor Natuurpositief. Dit betekent dat het herstel van de natuur en haar biodiversiteit niet alleen plaatsvindt binnen het Natuurnetwerk, maar overal: in de steden, op het platteland buiten de natuurgebieden en in de grote wateren. Daarbij zetten we ook een beweging in gang waarbij we ons, naast onze inzet op bijzon­dere, kwetsbare natuur, richten op herstel van de meer algemene en functionele soorten en landschapstypen. Door ons meer te richten op het verbeteren van de algemene condities voor deze noodzake­lijke biodiversiteit, zal het ook beter gaan met de kwetsbare natuur. ...
Het natuur­beleid breiden we uit buiten het NatuurNetwerk Nederland en gaan we toepassen op de ontwikkelingen in het landelijk en stedelijk gebied.

Zo mag ik het horen, de Amsterdamse parken de status geven van NNN zou zeker een verbetering zijn.

Doet u mee, burgemeester en wethouders van Amsterdam?

Jac. P. Thijsse zei het al: Wanhoop nooit aan vooruitgang.

© Natuurbescherming ZO 2015