Meer excursies

Flora-excursies op zaterdagmorgen in A’dam-Z.O. in augustus en september

Tot/met september geeft plantenbiologe Tet Roetman weer regelmatig flora-excursies in verschillende groengebieden in Amsterdam-Zuidoost op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur. U wordt hierbij uitgenodigd deel te nemen aan deze flora-excursies. Per groengebied zijn dan ook plantengidsjes te verkrijgen evenals bij Bruna in winkelcentrum Reigersbos in Zuidoost.

Za. 10 aug Nelson Mandelapark: start 10.30 uur vanaf Bijlmerparktheater
Za. 24 aug Park Darlingstraat: start 10.30 uur vanaf Darlingstraat 1 (bij school)
Za.  7 sept. Spoordijkhellingen: start 10.30 uur vanaf metrostation Strandvliet.
Za.  21 sept. De Hoge Dijk-Hollandse kade: start 10.30 u. AMCpad onder viaduct van treinspoor 

In een looproute van ongeveer 1 of 2 kilometer zult u zeker dertig tot veertig plantensoorten, kruiden, grassen en bomen leren (her)kennen. U kunt genieten van de schoonheid van de natuur en u krijgt een lijst met de aangetroffen soorten mee.

Kosten: €10 per persoon; jeugd tot 15 jaar €5 per persoon; kinderen tot 6 jaar gratis. Ook kunt u tijdens de excursie een Plantenwandelroute boekje verkrijgen voor  € 12,50 met alle soorten bomen, struiken, kruiden, grassen en Beschermde R.L. soorten met de beschrijving en looproute op een kaartje. En ook is het mogelijk om op uw verzoek op andere dagen in de week een flora-excursie te krijgen. Graag tot dan en graag van tevoren even aanmelden via e-mail: e.roetman@planet.nl.

Tet Roetman, e.roetman@planet.nl, plantenbiologe Amsterdam-Zuidoost

clips 5258

© Natuurbescherming ZO 2015