Omgevingsvergunning AOA verleend

Vanmorgen kreeg ik de bewonersbrief van Amsterdam Open Air gedateerd 25 april 2019, in mijn brievenbus. Op vrijdag 24 mei begint de opbouw van dit luidruchtige festival voor natuuronvriendelijke lawaailiefhebbers weer. Dus weer overlast voor de hele buurt gedurende minstens twee weken, en verstoring van fauna, vernieling van flora en een ontieglijk barbaars geluid gedurende drie dagen (de camping meegerekend).
Zoals gebruikelijk ook het telefoonnummer erbij van de gemeente, 14020, waar je heel veel geduld moet hebben om door te komen en je boodschap achter te laten.

je maintiendrai mnp

Amsterdam: "Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te Amsterdam

Stadsdeel Zuidoost - 8 mei 2019

Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te Amsterdam, 1108 AB: omgevingsvergunning verleend voor het handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het 2 daagse evenement "Amsterdam Open Air Festival 2019" op 1 en 2 juni 2019, datum verzending besluit 08-05-2019;
Dossiernummer 4230197

Het besluit en bijbehorende stukken kunnen via de e-mail ontvangen worden, door op onderstaande blauwe knop te klikken. Wilt u de stukken fysiek inzien, dan kunt u bellen met het gemeentelijk informatienummer 14020.

Niet mee eens?
Informatie over bezwaar maken."

Vergunningsstukken per e-mail opvragen

Er was op 8 mei j.l. een raadsvergadering waarin belangrijke zaken besproken werden, onder andere democratisering. De PvdD heeft daarin gezegd dat democratisering enkel serieus genomen wordt als de verlening van vergunningen tijdig gebeurt zodat bezwaren ook tijdig vóór evenementen behandeld kunnen worden.
Nu is daar een traject voor nodig van jaren, na festivals komt dan een hoorzitting over de bezwaren, dan een rechtszitting bij de Bestuursrechtbank en een paar jaar later zijn we bij de Raad van State.
Dat is absurd, en dwingt de Raad van State natuurlijk om de omgevingsvergunningen wegens rechtsonzekerheid en strijdigheid met de Awb (Algemene wet bestuursrecht), nietig te verklaren. Ondertussen gaat de verlening van omgevingsvergunning vrolijk door, alsof er niets was gebeurd. Vaak gebeurt het dat er na een hoorzitting zelfs geen besluit bekendgemaakt wordt door het College over de gegrondheid van de bezwaren, zodat je geen besluit hebt waartegen je in beroep kunt gaan, en enkel met een kunstgreep als een direct beroep nog naar de rechter kunt.

De PvdD heeft motie F ingediend en deze is unaniem aangenomen!
"Verzoekt het college van burgemeester en wethouders:
om de informatievoorziening en procedures rondom aangevraagde kapvergunningen en evenementenvergunningen op orde te brengen;
hierbij in te zetten op begrijpelijke teksten, tijdige publicaties, het sturen van complete en de juiste stukken en het hanteren van de juiste bezwaartermijn;
een voorstel hiertoe uiterlijk het laatste kwartaal van 2019 aan de gemeenteraad voor te leggen."

Het vergunningenbeleid werd ook besproken"De provincie Noord-Holland houdt interbestuurlijk toezicht op de uitvoering van de Wabo-taken door gemeenten, op basis van de wettelijke kwaliteitscriteria. De provincie heeft de taakuitvoering van Amsterdam in 2014, 2015 én 2016 als ‘niet adequaat’ bestempeld.
(Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Dat geeft al aan dat Amsterdam zich al jarenlang niet aan de regels houdt. Dat is weer een argument voor uw bezwaren tegen evenementen. Het College ziet handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening als  regel. Dat is de omgekeerde wereld. Dit is niets anders dan ondermijning van de rechtsstaat. Een groene en democratische coalitie die doorgaat op deze voet maakt zichzelf belachelijk, en ondermijnt ook de geloofwaardigheid en het vertrouwen in politiek en bestuur. Het door het College ter kennis gegeven vergunningenbeleid geeft geen enkele aanleiding om te geloven dat het straks beter zal gaan. Integendeel.

Lees voor een onderbouwing hiervan deze zienswijze. Dit document is op een nogal vreemde manier gescand, maar duidelijk is wel dat participatie vooral gezien wordt als deelname van ondernemingen, stakeholders aan de besluitvorming, en cocreatie idem ditto. Natuurverenigingen, stichtingen en bewonersverenigingen, die ook ondernemingen zijn, tellen natuurlijk nauwelijks mee. Als het College zijn kans ziet dan worden die zonder meer onontvankelijk verklaard bij bezwaren. Wat de Bomenverordening betreft, kappen mag, zolang er maar herplant is. Het uitgangspunt is niet ‘niet kappen, tenzij er een zeer dringende reden is om wel te kappen'Dat maakt de bomen ook figuurlijk vogelvrij schrijft de indiener van de zienswijze. Dit beleid is een verdere afgang naar neoliberaal beleid dat burgers steeds minder invloed geeft en bedrijven steeds meer.

P1080435

Tijdens de uitzending van de raadsvergadering op Salto kwam deze mededeling onder het scherm te staan: GroenLinks en PvdA Amsterdam staan illegale festivals toe in parken waar de gemeente de plicht heeft om flora, fauna en bodem onderzoek te doen, voorafgaand aan het festival seizoen en is niet gedaan. Hoe kan dat nou. #raad020
En een andere over het bouwen in de HGS: “… coalitieakkoord van deze groene coalitie: er wordt niet gebouwd in de Hoofdgroenstructuur (HGS)… bouw van een school in de HGS. Onze motie daartegen wordt niet gesteund door de coalitie! Hoe groen is deze coalitie echt?”
De PvdD heeft gelijk: van een ‘groene’ coalitie is nog geen sprake.

© Natuurbescherming ZO 2015