Vrijwilligers gevraagd voor Diemerbos

Parool: "Staatsbosbeheer is op zoek naar vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen willen steken voor het Diemerbos. Groene vingers zijn geen vereiste.

De extra handen zijn hard nodig omdat er weinig subsidie is voor dit soort stadsbossen. Om het bos toch in stand te kunnen houden en aantrekkelijk voor het publiek, wil Staatsbosbeheer met een vrijwilligersgroep elke vierde vrijdag van de maand bij elkaar komen.

De werkzaamheden zijn afwisselend. "De ene keer kan gewerkt worden aan onderhoud aan de paden of bijvoorbeeld herstel van wandelroutes. Soms moet er gesnoeid worden of ene hekwerk vervangen." Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via m.langen@staatsbosbeheer.nl.”

Ondanks het grote aantal festivals dat al heeft plaatsgevonden in het Diemerbos is men nog niet in staat om het groenbeheer daarmee te betalen. Dus het hele beleid van ‘behoud door ontwikkeling’ deugt van geen kanten. Hoeveel festivals zouden er gehouden moeten worden om het groenbeheer te kunnen betalen? Een festival elke maand zal vast niet voldoende zijn, want nu zijn er per jaar al zeven of acht. Van de lente tot de herfst zeker één per week. En is de opbrengst dan genoeg?

De financiële regeling is niets anders dan een politieke keuze. Wij betalen ook belastingen om groengebieden te onderhouden. Vrijwilligers zijn wel een goede zaak natuurlijk. Maar natuurgebieden in feite privatiseren en reserveren voor evenementen, want daar komt het dan wel op neer, is een zeer kwalijke zaak. Burgers hebben recht op recreatie in groengebieden. De fauna en flora heeft recht op een onverstoorde habitat. Festivals passen daar niet in.

Heeft u de petitie al getekend? Deze mag voor mijn part gewoon doorlopen in 2017.

© Natuurbescherming ZO 2015