Na Rutte de zondvloed. Ons wordt een crisis door de strot geduwd en om die crisis te bezweren hebben de veroorzakers van de crisis (de neoliberalen, politici als Rutte dus, met hun privatisering en deregulering) niets anders bedacht als oplossing dan het creëren van een echte depressie. Het komt neer op het overhevelen van de zelfgezochte crisis van de financiële markt naar de reële economie.
Waar mogelijk is de schatkist geplunderd door de vrije jongens. Haast alle winstgevende bedrijven zijn geprivatiseerd en of het geld de maatschappij ten goede komt is nog maar de vraag, zeker is dat na spendering van de opbrengst de inkomsten naar het bedrijfsleven gaan en in veel gevallen het buitenland. De neoliberalen hebben bezit genomen van het Rijk en gebruiken hun macht om de staat nog verder af te breken ten gunste van de neoliberale oligarchie. Om dat te bereiken is het noodzakelijk om vooral het onderwijs te beperken tot diegenen die het kunnen betalen, zo blijft het geld en de macht bij de heersende klasse. Domheid is in, er wordt zelfs geld mee verdiend. Zorgverleners hebben nu vaak alternatieve geneeswijzen in hun pakket (is goedkoper natuurlijk).
Pensioenbelangen: "Dat het Rijk de hand heeft gelegd op 15 miljard euro van het ABP is van een ongehoorde schaamteloosheid geweest. Dat geld, bestemd voor de pensioenvoorziening van ambtenaren, is gebruikt om de budgettaire nood van het Rijk te lenigen. Behalve dat het Rijk de achterstallige pensioenpremies niet betaalde, heeft het zich nog eens 70% van het vermogen voor het bovenwettelijke deel van het invaliditeitspensioen toegeëigend. Door ambtenaren betaalde premies werden hierbij eveneens rechtstreeks in de schatkist gestort. De strooptocht die het Rijk heeft ondernomen in de kas van het ABP en het vooruitschuiven van de problemen onder het motto ‘na ons de zondvloed’ illustreren de bestaande stereotypering dat het Rijk noch over een geweten noch over fatsoen beschikt."
BBC: "Japan is at 'risk of collapse' under its huge debt mountain, the country's new prime minister has said."
Telegraph: "The M3 money supply in the United States is contracting at an accelerating rate that now matches the average decline seen from 1929 to 1933, despite near zero interest rates and the biggest fiscal blitz in history."
CITI: "The fiscal tightening is likely to last at least 5 years, and for some countries may take the best part of a decade."
De banken zullen er alles aan doen om hun macht en winstcijfers te behouden, en onze regeringen hebben alleen oog voor de cijfers van de financiële markten, ook al zijn die cijfers louter virtueel (omzet met geleende aandelen bijvoorbeeld - één tastbaar aandeel zorgt voor een meervoud van geldstromen verbonden aan dit ene aandeel). Ons financieel systeem is te vergelijken met de niet bestaande kleren van de keizer.
Nog steeds gaat men ervan uit dat de groei later weer op gang komt. Maar het systeem bestaat er juist in om door concurrentie anderen om zeep te helpen. De groei komt ergens vandaan, namelijk uit het vernietigen van andere bedrijven en tegenwoordig ook landen. Zelfs binnen Europa is concurrentie troef. De 'vrijheid' van handel en vooral geldhandel zorgt ervoor dat elk land afzonderlijk nu moet vechten om genoeg te exporteren om geld te verdienen en de balans positief te houden. Dat kan alleen positief uitpakken voor een klein aantal landen, de andere landen zullen in de min zitten. Zo werkt het systeem. De invoering van de euro in Estland en andere landen komt eraan. Daarvoor hebben die landen streng bezuinigd, salarissen gekort en voorzieningen geschrapt. Dus hun economie is niet winstgevend, zeker niet concurrerend met andere Europese landen. Het resultaat is een vlucht van kapitaal uit die landen en een totale overname door buitenlandse bedrijven. Hun economie zal nog verslechteren.
Als ook in de rijkere Europese landen bezuinigd gaat worden, dan zal ook de Nederlandse economie daarvan zwaar te lijden hebben. De enige profiteurs zijn de banken en financiële markten, die hele economieën over kunnen nemen. De burgers krijgen het steeds zwaarder en moeten langer en harder werken voor minder geld. Het heersende model van het neoliberale kapitalisme heeft zijn ultieme stadium van roofzucht bereikt, het floreert enkel door uitbuiting en vernietiging; het parasiteert op de maatschappij en de burgers.
In de VS zijn de tekorten in de staatsbegroting bewust gecreëerd door de belastingverlagingen voor rijken van George W. Bush. De multinationals hebben zich gigantisch verrijkt. Veiligheid en milieu zijn de dupe. BP is een goed voorbeeld.
Waarom exploderen de zorgkosten? Vergrijzing? Onzin! De ouderen van vandaag zijn gezonder dan de jongeren. De Nederlandse burger is niet zieker geworden, maar zorgbedrijven moeten steeds meer winst maken en hun omzet verhogen. Zij streven dus naar een steeds groter budget. Onze regering gaat dus de premies verhogen. Het is een bodemloze put en uiteindelijk zullen steeds meer mensen buiten de zorg vallen.
Landen die werkelijk voor goed hun bevolking zorgen zoals Venezuela worden door het 'vrije' Westen gesaboteerd en gedestabiliseerd. Wat meteen al aangeeft waar het in een neoliberale economie om draait: geld en de oligarchie.
VenezuelaAnalysis: "Petroleos de Venezuela (PDVSA) assigned $56.3 billion of its budget to social development between 2001 and 2009, according to the state owned company’s president, Rafael Ramirez, speaking on Televen yesterday.
The money went to health, education, food, and other programs. Ramirez specified that $28 billion went to the National Development Fund (Fonden, which in turn has spent the money on public projects such as transport and energy infrastructure, technology, housing, and medicine), $1.8 billion went to communities, $2.06 billion went to the basic literacy program Mission Ribas, and $5.7 billion went to the health mission Barrio Adentro."
Het is duidelijk dat een neoliberaal kapitalistisch systeem dit niet kan tolereren:
ChavezCode: "A revealing report published in May 2010 by the FRIDE Institute, a Spanish think tank, prepared with funding from the World Movement for Democracy (a project of the National Endowment for Democracy “NED”), has disclosed that international agencies are funding the Venezuelan opposition with a whopping $40-50 million USD annually."
Maar intussen staat wel vast dat het casinokapitalisme de economie wereldwijd de nek aan het omdraaien is.
Updaid: "Meer dan een half miljoen kinderen (533.869) onder de 18 jaar werken in India in de teelt van zaden, ook voor Nederlandse groentezaadbedrijven als Advanta en Bejo Zaden. Circa 230.000 kinderen zijn nog onder de 14 jaar. De kinderen werken 10 tot 12 uur per dag en worden blootgesteld aan giftige pesticiden. Grote multinationals en Indiase zaadbedrijven hebben hun zaadproductie via agenten uitbesteed aan vele kleine en marginale boeren."
Een van de graaiers, hedge fund manager Barton Biggs, ziet het plebs al aanstormen met geweren.
BusinessInsider: "Barton Biggs: Stock A Safe Haven With Food And Firearms To Protect Against Doomsday Pillagers
And get a gun, he says, because 'a few rounds over the approaching brigands' heads would probably be a compelling persuader that there are easier farms to pillage.'"