BOF: "De nieuwe website van Bits of Freedom is online. Op onze nieuwe website plaatsen we geregeld berichten over privacy en communicatievrijheid. We hebben een RSS-feed, zodat u via uw favoriete RSS-lezer op de hoogte kan blijven. Ook hebben we verschillende dossiers aangelegd, waar we dieper ingaan op specifieke onderwerpen, zoals netwerkneutraliteit en de bewaarplicht."
Nieuwsbrief: "Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft in een rapport vastgesteld dat een Nederlands bedrijf de gegevens van miljoenen Nederlanders via een website verzamelde en in strijd met de wet doorverkocht.
Het bedrijf, Advance, heeft op verschillende websites, waaronder Je Echte Leeftijd, gebruikers informatie over zichzelf laten invullen. Zij heeft echter onvoldoende duidelijk gemaakt dat die informatie ook doorverkocht zou worden, en dat deze gegevens gebruikt zouden worden voor onder meer mailings door derden. De gegevens, waaronder contactgegevens en gevoelige gegevens zoals medische gegevens, zijn meerdere keren aan bedrijven verkocht. Dit waren ook bedrijven in de Verenigde Staten.
Op 15 december hield het Bundesverfassungsgericht (BvG) – het Duitse Constitutionele Hof – een hoorzitting over de Duitse Wet bewaarplicht. De vraag die voorligt is of de Duitse implementatie van de Dataretentierichtlijn 2006/24/EG verenigbaar is met de Duitse grondwet en de fundamentele rechten van de mens. De zaak is bijzonder, omdat hij wordt gesteund door 34.000 burgers en het BvG in het voortraject de toepassing van de wet al twee keer heeft beperkt.
De President van het Hof zei aan het begin van de hoorzitting dat de rechtszaak fundamentele vragen over de verhouding tussen vrijheid en veiligheid aan de orde stelt. De bewaarplicht moet gezien worden als een “Großen Lauschangriff” (een invasief elektronisch opsporingsmiddel). Ook merkte hij op dat de wetgever bij het formuleren van deze wet al eerder is teruggefloten door het BvG. Hierna kwamen beide partijen aan het woord, en werden politici, academici en opsporingsdiensten en – merkwaardig genoeg – ook de contentindustrie gehoord."