MetroInDeBijlmer: "De zuidoever van de Gaasperplas is door de PvdA opnieuw tot bouwlocatie verheven en dat wordt opnieuw door D66 (cq zijn erfgenaam OZO) bestreden, met steun van Groen Links. En wederom ziet het er niet naar uit dat de bouwplannen doorgaan, niet dankzij politiek verzet, maar simpelweg omdat de bouwmarkt is ingestort. Zo hebben stadsdeel en Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer al besloten dat de D-buurt na sloop gewoon braak blijft liggen tot er weer sprake is van enige bouwwoede. En de bouw van de huizenrij aan de Gooise zijde van het Bijlmerpark is eveneens afgeblazen. Er werden op voorhand slechts 4 huizen verkocht en een projectontwikkelaar gaat pas aan de slag als hij 70% (!) van zijn kavels heeft kunnen slijten. Hij trok meteen een angel uit het politieke debat voor de komende verkiezingen."
Is het kwartje eindelijk gevallen in de hersenpannen van de plannenmakers van PvdA en VVD? Hebben ze door dat de bouwplannen in Gaasperdam definitief afgeblazen moeten worden? Hoe zit het met het Bijlmerpark en de bebouwing die was gepland daaromheen?
Het commentaar van Wim Mos (OZO) op bovenstaand bericht:
"'Geen zorgen om Gaasperplas' is iets te kort door de bocht geformuleerd. De zorgen betreffen niet de situatie van vandaag of morgen, maar de middellange termijn en om op middellange termijn te kunnen bouwen moet je nu doorgaan met de verdere ontwikkeling van plannen. De huidige zorgen gaan dus om de voortgang van de plannenmakerij. Pikant detail bij dit alles is een opmerking in het rapport van de Gemeente Amsterdam, getiteld 'Van Gooiseweg naar Gooiselaan' (sept. 2009): "Het stadsdeel wil het gebied rondom de Gaasperplas versneld ontwikkelen." Els Verdonk heeft in de laatste vergadering van de commissie ROVB weliswaar ontkend ooit dit standpunt te hebben uitgedragen, maar zij heeft wel vaker uitlatingen ontkend die later toch door haar gedaan bleken te zijn. In dit geval zou het mogelijk kunnen zijn dat een ambtenaar buiten haar medeweten de door Zuidoost gewenste versnelde ontwikkeling aan de orde heeft gesteld in een ambtelijk overleg, maar dan blijft Verdonk toch verantwoordelijk. Morgenavond komt in de raad een motie aan de orde waarin wordt aangegeven dat het gemeentelijke rapport wordt verworpen als uitgangspunt voor de ruimtelijke ordening in Zuidoost. Alex Miedema (VVD) is door de commissie verzocht die motie op te stellen. Naar mijn verwachting gaat die motie brede steun krijgen. De centrale stad zal daar niet wakker van liggen. Het is immers verkiezingstijd en dan gelden niet de normale regels voor moties."
Interessante ontwikkelingen!