Waarom maken sommige mensen zich zo druk om het behoud van het groen, van onze natuurgebieden, van onze fauna en flora? Heel eenvoudig omdat het noodzakelijk is. We leven in een tijd waarin de VOC-mentaliteit van geld verdienen ten koste van al wat leeft nog welig tiert. Navigare necesse est, vivere non est necesse is hun motto. Het gevolg is dat ons milieu ondanks alle beloften en studies steeds verder aangetast wordt. De bouwmaffia heeft het nog voor het zeggen. Parken worden opgeofferd ten gunste van de commercie. Terwijl we eigenlijk meer groen nodig hebben om de stijgende vervuiling tegen te gaan (Nederland behoort tot de viespeuken van Europa!) wordt natuurgroen omgevormd tot stadsgroen, wat inhoudt dat veel groen nuttig voor fauna verdwijnt om plaats te maken voor poepplekken voor honden en discofestivals.
Ons wordt wijsgemaakt dat we steeds ouder worden. Daar geloof ik niets van. Door de hedendaagse ontwikkelingen zullen onze huidige jongeren steeds eerder overlijden. De zogezegde aanwijzingen dat we in Nederland een langer leven hebben zijn een truc om bezuinigingen op bejaarden door te voeren. Intussen is onze jeugd bedreigd door vervuiling, ongezond voedsel (en het afschaffen van controle hierop), duurdere en onbereikbare gezondheidszorg (en het stopzetten van subsidies voor patiëntenverenigingen), en schade aan gezondheid door disco-evenementen die het gehoor aantasten, en drank- en drugsmisbruik stimuleren. Er is een klasse die flink verdient aan deze afbraak, de meerderheid van de bevolking heeft eronder te lijden. Het groen is de laatste melkkoe van de muziekindustrie, want met disco-festivals in parken kan veel meer geld verdiend worden dan in één grote zaal. De lasten zijn voor de gemeenschap, de lusten zijn voor de bedrijfsleiders. De afbraak van Nederland is begonnen, coming to a discotheater near you.
VARA: "GroenLinks wil snel een debat met staatssecretaris Atsma over de overschrijding van de normen die bewoners langs drukke wegen moeten beschermen tegen vieze lucht.
Uit gegevens van de RIVM blijkt dat op de meetlocatie in Leiden dit jaar al 36 dagen de fijn stof norm van 50 µg/m³ is overschreden. Deze overschrijding van de grenswaarde dreigt binnenkort voor meetlocatie's in Eindhoven, Schiedam, Den Haag en Breda.
Tweede Kamerlid Ineke van Gent: 'Ik wijs er al jaren op dat de lucht langs drukke straten nauwelijks schoner wordt. Keer op keer vroeg ik de regering wat ze zou doen als we de normen niet zouden halen op het moment dat het uitstel afloopt. Daar zijn we nu aanbeland'.
Honderdduizenden mensen die dichtbij een snelweg wonen hebben een verhoogde kans op luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten. Hetzelfde geldt voor kinderen op scholen in de buurt van autosnelwegen. Dat zeggen deskundigen in deze ZEMBLA uitzending 'Stikken langs de snelweg'. Het kabinet Rutte is druk met het verhogen van de maximum snelheden en het verbreden van wegen. Dat zal tot nog meer gezondheidsproblemen leiden."