Pure diefstal

don

Oppersadist en demissionair asootje Donner kon het weer niet laten. Hij houdt van onruststoken en daarom wil hij niet zeggen welke pensioenfondsen gedwongen zullen worden om te korten op de pensioenen. Belachelijk natuurlijk die hele exercitie. Als de banken in nood zijn dan springt het rijk bij. Als de pensioenen in nood zijn dan moeten de gepensioneerden opdraaien voor het falen van organisaties (inclusief de Nederlandsche Bank) waarin gepensioneerden niet eens vertegenwoordigd zijn. Bovendien heeft Zalm een aantal jaren geleden de pensioenkas voor miljarden geplunderd. Laten ze dat eerst eens terugbetalen! Donner heeft te diep in zijn glazen bol gekeken.

Als de jongeren van vandaag denken dat het alleen de ouderen betreft, dan hebben ze het behoorlijk mis, want elke aantasting van pensioenen nu is een aantasting van hun pensioen later. Ook dit is weer een gevolg van de financiële crisis veroorzaakt door een opgeblazen financiële sector die veel te grote risico's neemt, het land financieel uitzuigt en dan de lasten overlaat aan de gewone burgers. Als we het aan asocialen als Donner overlaten dan zijn de pensioenen over 20 jaar helemaal afgeschaft. Nu beweert hij dat de ingreep nodig is om de pensioenen later te kunnen betalen. Mind my words, read my lips, over een paar decennia is het huidige pensioenstelsel helemaal afgeschaft. Dit is het begin van de afbraak. Onze pensioenen waarvoor premies zijn betaald worden ons afgestolen.

RTL: "Wat is het 'afstempelen van pensioenen'?
Het betekent dat er gesneden wordt in de pensioenuitkering, u krijgt (in de toekomst) maandelijks minder euro's overgemaakt. Dat gaat op voor mensen die nu nog werken, zij bouwen nu minder rechten op, en het gaat ook op voor de gepensioneerden. De zogenaamde slapers, mensen die pensioen hebben opgebouwd, maar nog niet met pensioen zijn, zien hun rechten ook teruglopen."

NBP: "De NBP betoogt ook al geruime tijd dat de financiële sector in Nederland te groot voor het land is. Als het mis gaat zijn de risico’s voor de belastingbetaler enorm. Dit hebben we kunnen ervaren bij de miljardensteun die door de Nederlandse Staat verleend is aan ABN AMRO, ING, en SNS Reaal, overigens zonder al te harde voorwaarden te stellen aan het beleid dat tot de rampspoed geleid heeft. Is het overigens niet curieus dat hetzelfde drietal banken er bij de recente stresstests redelijk goed uitkwam? De vraag rijst natuurlijk waarom er staatssteun nodig was, als deze banken hun zaakjes zo goed voor elkaar hadden. Of is het de Nederlandse belastingbetaler die de stresstest redelijk goed doorstaan heeft?"

SP: "Dit mag onder geen beding gebeuren. Gepensioneerden hebben part noch deel aan de oorzaken van de crisis, zij mogen niet de rekening krijgen. Ouderen kunnen geen kant uit en zijn voor hun inkomen volledig afhankelijk van de pensioenfondsen. Als de regering wel geld geeft om banken te redden en Griekenland te steunen, moet er ook geld komen om de pensioenen veilig te stellen."

donner

Update: Donner en DNB maken bij hun berekeningen gebruik van de beruchte 'arithmétique hollandaise', het sjoemelen met cijfers in je eigen voordeel. Regels worden opgesteld met een bepaalde uitkomst voor ogen.

Volkskrant: "De spelregels voor pensioenfondsen moeten worden veranderd om te voorkomen dat zij moeten korten op hun uitkeringen.

Volgens Sluimers zijn pensioenfondsen in 2010 rijker geworden. Dat een aantal nu toch dreigt te moeten snijden in de uitkeringen, is volgens hem louter het gevolg van in 2006 veranderde boekhoudkundige regels.

Steen des aanstoots is de manier waarop sinds 2006 de pensioenverplichtingen worden gewaardeerd. Daarbij wordt de actuele rente constant verondersteld. Bij een lage rentestand, zoals nu het geval is, zijn de toekomstige inkomsten (theoretisch) ook laag. Daarom moeten pensioenfondsen nu hun dekkingsgraad verhogen."

© 2009