Sommige bestuurders doen alsof het huidige Gaasperdam geen toekomst heeft, daarom ontwikkelen zij plannen om Gaasperdam op te stoten in de vaart der volkeren en van Gaasperdam een heuse metropolitane dingsbums of zoiets te maken. Om de kassa te laten rinkelen natuurlijk. De ambities gieren de pan uit. De metropolitane plannen zijn megalomaan. Een Groot Metropolitaan Gaasperpark, met veel evenementen, lees overlast, vervuiling en criminaliteit. Want laten we eerlijk wezen, waardoor onderscheiden metropolitane gebieden zich? Inderdaad, door overlast, vervuiling en criminaliteit. Wifi in onze parken zal deze een ideaal werkterrein maken voor overvallers die het gemunt hebben op uw mobieltje (met bankgegevens) en iPads. Er is weinig begrip voor de wensen van de omwonenden. Wat internet betreft, wat Gaasperdam nodig heeft is een goed glasvezelnet en een eigen internetcentrale. Dat zou Gaasperdam opstoten in de vaart der volkeren. (Geen 4G wifi, want dat stoort verschrikkelijk, is duur en levert mogelijk gezondheidsschade op.)
ZO: "Sinds de zomer van 2012 heeft de Dienst Ruimtelijke Ordening in samenwerking met stadsdeel Zuidoost gewerkt aan een toekomstvisie voor Gaasperdam. Een jaar lang is gesproken met diverse partijen en betrokkenen. Zo is een beeld ontstaan van de sterke en zwakke kanten van Gaasperdam en de kansen om de wijk beter voor de toekomst toe te rusten. Dit is verwoord in de ‘Toekomstagenda Gaasperdam', een boekje met vier thema's die verder ontwikkeld zullen worden.
Gaasperdam modern en duurzaam
Groot Gaasperpark als metropolitane Plek
Ruimte voor woonwensen
Versterken centrum Reigersbos
Op maandag 17 februari 2014 wordt de Toekomstagenda Gaasperdam gepresenteerd, gevolgd door een workshop over duurzaamheid. U bent vanaf 18.30 uur welkom in het BuurtHuis Holendrecht, Holendrechtplein 37, 1106 LP Amsterdam. De presentatie duurt van 19.00 tot 20.00 uur, de workshop Duurzaamheid van 20.15 tot 21.30 uur
Wilt u graag bij de bijeenkomst aanwezig zijn? Meldt u dan aan bij M. Boon via m.boon@zuidoost.amsterdam.nl of 020 2525241."
Download Slimweg gelukkig in Gaasperdam (De Toekomstagenda)
Er zullen vast wel goede ideeën bij zijn, maar tijdens de eerdere bijeenkomsten is telkens verzwegen dat het Gaasperpark behoort tot de Ecologische Hoofdstructuur en de Hoofdgroenstructuur en dat er een bestemmingsplan is dat grote beperkingen stelt aan wat is toegestaan in het Gaasperpark. Groengebied Amstelland beheert het park en is in feite een clubje regenten die eigenzinnig hun eigen plannen willen doordrukken, d.w.z. exploitatie en horeca in het park. Duurzaam is een modewoord en betekent tegenwoordig weinig meer. Er zit altijd een verdienmodel achter, geld dus. En wat betekent 'ruimte voor woonwensen'? DE woonwens van 99% van de bevolking is een betaalbare woning in een groene omgeving, en zeker niet verdichting of meer evenementen.
Henk de Boer: "Bewonerscollectief Nellestein heeft met ondersteuning van de Bewonersvereniging Nellestein een enquete gehouden in april 2013 over Open Air in Gaasperpark. Per appartement hebben bewoners gereageerd en elk formulier staat dus vaak voor meerdere bewoners. Je zou de aantallen met ca. 1,5 moeten vermenigvuldigen. Na drie jaar blijkt dat een groter wordende groep bewoners ernstige bezwaren heeft tegen het evenementenbeleid.
Een meerderheid van 66% is 'absoluut tegen'.
Bewoners die neutraal tegenover Open Air staan verbinden daaraan wel allerlei voorwaarden, zoals het niet beschadigen van het park, mits 1 dag, mits niet nog een groter festival, mits er goed opgeruimd wordt.
De enquete is aangeboden aan bestuur van het Groengebied Amstelland en onlangs aan de raadsleden.
Op 6 maart is er een rechtzaak van het Bewonerscollectief, gesteund door de Bewonersvereniging Nellestein over de vergunningverlening van 2012 en 2013 en de strijdigheid met het bestemmingsplan."
Hierbij stel ik mij de vraag: Hoe groen is GroenLinks tegenwoordig nog als zij achter een 'metropolitaan' Gaasperpark staan met grote evenementen? De toekomst van Gaasperdam is in gevaar als de metropolitane plannen doorgaan.