NationaleGeluidshinderdag: "Muziek in horecabedrijven bevat vandaag de dag veel lage tonen. Omwonenden klagen steeds vaker over het aanhoudende muziekgedreun dat gemakkelijk hun woningen binnendringt. Vergunningverleners, handhavers en akoestisch adviseurs worstelen met haperende verouderde onderzoeksmethoden. Een nieuwe richtlijn van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) biedt uitkomst. Hij werd gepresenteerd op de Nationale Geluidshinderdag 2015, een jaarlijks terugkerend geluidcongres, deze keer met als thema ‘Horecageluid, tijd voor nieuwe spectra’
Van belang zijn factoren als hoe goed (of slecht) het betreffende horecapand geïsoleerd is en waar zich woningen bevinden. Daarnaast speelt het karakter van het geluid een grote rol. Lage tonen worden door bouwkundige constructies minder goed tegengehouden dan midden- en hoge tonen. Meer bassen in muziekgeluid kan daarom resulteren in meer overlast voor de omgeving.”
Vanaf minuut 42:14 kunt u luisteren naar een radio-uitzending over festivals en geluidsoverlast.
NRC - 5 febr. 2015: "Natuur is een goede remedie tegen stress. Dat vinden jongeren zelf, blijkt uit onderzoek.
Jongeren willen graag meer „groene, gezonde plekken” rondom de stad met liefst veel wandelpaden, mooie planten, bloemen en bomen, plekken om te kletsen, open grasvelden, fietspaden en picknickplekken. Waar jongeren niet op zitten te wachten, is het inrichten van plekken voor het houden van feestjes of het uitlaten van honden, sportgelegenheden zoals trimbanen, of stiltezones waar je bijvoorbeeld niet mag bellen.
Directeur Thomas van Slobbe van stichting wAarde: „Er moeten veel meer plekken worden ingericht door en voor jongeren, vooral bij de steden, met simpele middelen. Het is een goedkope manier van preventie van gezondheidsklachten. De toekomst van de natuur ligt in de gezondheid.”"