Verpretparkisering

Parool: "De strijd tegen de pretparkisering van Amsterdam heeft het afgelopen jaar de wind in de rug gekregen. Er is verzet en hoe langer hoe meer wordt paal en perk gesteld aan de ongein.”

overdaad

Overdaad aan festivals

Nou, de strekking van bovenstaand artikel in het Parool is toch dat er meer zou moeten kunnen. Inwoners van Amsterdam die protesteren tegen de festivalisering van de stad en omstreken worden nog steeds hardhandig in een hoekje gezet. De festivalterroristen krijgen nog steeds het laatste woord. De gemeente, met name de burgemeester en wethouder Choho gaan gewoon door met een Agenda Groen die niet meer blijkt te zijn dan een financieel project om festivals te faciliteren en te subsidiëren met dure infrastructuur als parkeerplaatsen en aanleg van brede wegen in groengebieden. Dat een rechter een festival zou verbieden dat al in opbouw is, is ondenkbaar, en de gemeente zorgt er wel voor dat de vergunningen op het laatste moment worden verleend, zodat er nauwelijks tijd is voor omwonenden om zich te organiseren en een voorlopige voorziening aan te vragen. Dat is bewust beleid van de gemeente. Zo verzekert de burgemeester zich van het doorgaan van de feesten. De rechtszaak ten gronde komt meestal pas jaren later.

Het populisme van festivalorganisatoren als Sjoerd Wynia kent geen grenzen. Men liegt de sterren uit de hemel. De schade aan parken is intussen al aardig aangetoond. Toch blijven hardliners als Wynia geloven in hun idylle die van begin tot eind vals is, te beginnen bij de overlast en schade door opbouw en afbraak en de kakofonie die over de omwonenden wordt uitgestrooid.

Sjoerd Wynia: “Wat je ook doet, dat kleine groepje met brandende toortsen en hooivorken roept overal schande over.”

verschroeide aarde

Verschroeid gras

Wynia werkt zelf niet met brandende toortsen en hooivorken, maar met vorkheftrucks en luidsprekers die een kakofonie verspreiden van meer dan 110 dB en sub-bassen die de grond doen trillen. De schade is hier te zien.

Ook de hypocrisie en het cynisme tieren welig als het om festivals gaat.

Dichtbij: "De Amstelveense gemeenteraad heeft de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening vastgesteld. In de nieuwe APV staat onder meer dat bezoekers van festivals in het Amsterdamse Bos softdrugs mogen gebruiken.

In de nieuwe APV is ondertussen wel een algemeen verbod opgenomen rondom de handel in en gebruik van alle drugs in Amstelveen. De raad wil dat dit alleen gehandhaafd moet worden als er sprake is van verstoring van de openbare orde.”

Keiharde aanpak van alle soorten drugsgebruik, maar wel gedogen op festivals. Het kan allemaal. DDDDD, drugs, drank, decibels, dance en een doppie. Tot er doden bij vallen. En zelfs dan mogen de festivals doorgaan. Ik vraag me af wanneer de festivals in Amsterdam het lachgas gaan ontdekken. Dat is een broeikasgas, distikstofmonoxide, of nitrous oxide. Lekker veel vervuilen, ook in groengebieden. Ook lachgas behoort tot de bedwelmende middelen, men kan gaan hallucineren en er duizelig van worden, precies de kick die velen zoeken op festivals. Handhaving is er niet of nauwelijks op Nederlandse festivals. Onze overheid werkt mee aan het aantasten van de volksgezondheid. Maar als het ergens geld opbrengt, dan verdwijnen de bezwaren van de overheid. We leven tenslotte in een maatschappij waarin het individu bepaalt wat hij doet en niet doet, en de rest kan stikken.

bezoekers

De beauty en de beast?

TheGuardian: "“Nitrous oxide is also dangerous: an exploding canister was the source of a major injury at last year’s Glastonbury,” she said, adding that two tonnes of canisters had been picked up by hand after last year’s festival.

The festivals’ websites will highlight the unpredictable effects of many legal highs and emphasise that the risks can be even greater than traditional illegal drugs as far less is known about them.”

Onze groengebieden worden steeds verder aangetast. De vervuiling van Amsterdam gaat gewoon door. De dubbele moraal tiert welig.

PartijVoorDeDieren: "In Amsterdam bestaan nog steeds knelpunten op het gebied van luchtkwaliteit. Europese normen worden nog niet overal gehaald. Daarnaast blijkt uit een conceptrapport van de Gezondheidsraad dat dieseldampen nog schadelijker zijn dan gedacht. De gemeente krijgt nu een bijdrage van 8 miljoen van het Rijk om de luchtkwaliteit te verbeteren. De Partij voor de Dieren heeft daarom gevraagd naar nieuwe plannen voor het schoner maken van de Amsterdamse lucht met deze extra 8 miljoen.”

tonnen

Honderdduizenden tonnen het park in

Faunabescherming: "De Faunabescherming verwacht geen verbetering voor de fauna

Op 15 december heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel natuurbescherming goedgekeurd. Deze wet vervangt onder andere de Flora- en faunawet en de Natuurbeschermingswet en zal naar verwachting op 1 juli 2016 van kracht worden.

Het uitgangspunt van de Flora- en faunawet is dat in het wild levende dieren met rust worden gelaten. Daar kan een uitzondering op worden gemaakt bijvoorbeeld als er sprake is van belangrijke schade aan landbouwgewassen of als de openbare veiligheid of de volksgezondheid in het geding zijn. In dat geval kan er door de provincie (of de minister) onder voorwaarden toestemming worden gegeven om beschermde dieren te doden. Uit de praktijk van de afgelopen jaren blijkt dat provincies hier ruimschoots gebruik van maken en dat veel diersoorten gedurende een groot deel van het jaar of zelfs het gehele jaar beschoten kunnen worden."

Gedeputeerde Tjeerd Talsma: "Tegenover de geluidshinder probeert de provincie ook gebieden te bewaken waar het stil is. De mogelijkheid om stilte te vinden en dus rust vinden wij in Noord-Holland erg belangrijk. Op dit moment vindt er een onderzoek plaats over de beleving van stiltegebieden door de Noord-Hollanders, zodat we ons beleid verder kunnen aanscherpen. Volgens de gezondheidsraad en de GGD Amsterdam helpt stilte tegen stress en is dus beter voor je gezondheid. Nog meer redenen om stiltegebieden te behouden en te bewaken.”

Tja, waar zijn die stiltegebieden dan? In de EHS, Natuurnetwerk Nederland? Ik dacht het niet, want elk groengbiedje heeft tegenwoordig minstens één festival. In Zuidoost wil men er drie in het Gaasperpark. En dan is er nog Kwakoe en de talrijke festivals in het Diemerbos. De politiek spuit propaganda. De werkelijkheid is anders.

politie

CO2 neutraal? Dacht het niet!

GemeenteAmsterdam: "Het uitgangspunt is dat de gemeente inspraak verleent, tenzij er redenen zijn om van inspraak af te zien.”

Dit is poldertaal. Je kan er alle kanten mee op. Alle gaten zijn gestopt, alle mogelijkheden open. Democratie en inspraak zijn daarmee in feite afgeschaft of sterk verwaterd. Alle Nederlandse wetten zijn te omzeilen met ontheffingen en vrijstellingen. Ze zijn er voor de schone schijn. De burger bekijkt het maar. Choho heeft al aangekondigd dat er meer en grotere evenementen plaats zullen vinden in Amsterdam. Dat kan de burger alvast in zijn pijp stoppen en oproken zoals de Engelsen zeggen. Daar heb je mee te leren leven. Over tien jaar heeft Nederland geen groengebieden meer maar evenemententerreinen met plastic bomen en gewapend gras. Brave New World, soma, universeel geluk, gevoel van gemeenschap (maar niet heus, want door de decibels kun je niet praten), een consumptieparadijs. De natte droom van elke burgemeester en regent.

A love of nature keeps no factories busy     

© 2015