Yes they can!

Als we Maarten van Rossem kunnen geloven dan valt het allemaal best mee met oorlogen in onze wereld. Ik ben daar niet zo zeker van. Er wordt wat afgemoord tegenwoordig. En vaak ook nog met 'de beste bedoelingen'. Miljoenen vluchtelingen willen weg uit oorlogsgebieden. En de haat wordt door onze westerse media met genoegen wijd en zijd verspreid. Daarbij moet je ook rekening houden met de mogelijkheid van nieuwe oorlogen en denken aan de toekomst. Maar Maarten is ook een realist. Laten we hopen dat in Europa het gezond verstand het wint van oorlogszucht. Nederland behoort jammer genoeg tot de meest reactionaire landen die achter de VS aanlopen. Het beeld van Timmermans die de neo-nazi’s in Kiev aan het aanmoedigen is zal altijd op mijn netvlies blijven. Daarbij komen nog de salonhaviken en mega-idioten, Roel van Duijn en Jelle Brandt Corstius. Triest. Als zelfs de VPRO aan het haatzaaien meedoet, dan wordt het tijd om na te denken (en je lidmaatschap op te zeggen). Maar zelfs Rutte heeft nu door dat het meedogenloos bezuinigen grenzen heeft.

Maarten van Rossem: "Niemand heeft het terrorisme de afgelopen jaren zo gestimuleerd als de Verenigde Staten. IS bloeit door de gewelddadige stompzinnigheid van de Amerikanen.”

VeteransToday: "Germany is surprisingly quitting the anti-Putin Alliance created by the United States: Germany now officially welcomes Moscow’s readiness to engage with Syria and launches an initiative to end the war with the Russians and the French. Thus, the stream of refugees is to be stopped. Germany put thousands of soldiers on standby.”

Dat de Oost-Europese landen geen vluchtelingen willen opnemen is normaal, zij waren niet schuldig aan de oorlogen in het Midden-Oosten, hoewel ze tegenwoordig helemaal niet meer te vertrouwen zijn. Turkije is in oorlog met de Koerden en dat heeft weer gevolgen in Europa en Nederland. De ongebreidelde uitbreiding van Europa blijkt een doos van Pandora.

DissidentVoice: "The real tragedy is the refusal of Western leaders to acknowledge the cause of the refugee crisis: Western imperialism’s genocidal and never ending wars on the people of the Middle East, Central Asia, and Africa.”

Het gaat steeds verder bergaf met de VS. Freedom? No longer for sale in the USA.

CommonDreams: "When the U.S. Department of Defense published a new Law of War Manual (LOW) this past summer, editorialists at the New York Times sat up and took notice. Their concern was that the manual stated that journalists could be deemed “unprivileged belligerents.” The editorial explained that as a legal term “that applies to fighters that are afforded fewer protections than the declared combatants in a war.” In fact, it is far more insidious than that innocuous description.”

Maar er is hoop. Terwijl de PvdA in Nederland het socialisme zo goed als afgeschreven heeft, noemt Bernie Sanders zich trots in het hol van de leeuw een democratische socialist. In Engeland is Jeremy Corbyn met een overweldigende meerderheid van bijna 60% gekozen tot leider van Labour. Wij moeten het doen met Samsom, en de cynische Eurofundamentalisten Jeroen Dijsselbloem en Frans Timmermans. Beide laatsten werden door de schapen en runderen in Nederland nog verkozen tot beste dit of dat. 

Amerika heeft tenminste Michael Moore nog.


© 2015