Nog 40 jaar Gaasperplas
Maar de hamvraag is of het Gaasperpark er over 40 jaar nog is, of dat het dan een uitgeleefd evenemententerrein is geworden.
Ze hebben het over een rondje voor fietsers en voetgangers. Alsof we die niet al lang hebben. Overigens, we spreken hier in Zuidoost respectvol over wandelaars, niet over voetgangers. Maar ja, het huidige bestuur heeft waarschijnlijk nog nooit een rondje Gaasperplas gewandeld of gefietst.
Er is nog een andere pagina waarop die te lezen is:
“Meedenkgroep
Meedenken en ontwerpen kan via de zogenaamde Meedenkgroep. In deze groep zit een vertegenwoordiging van alle gebruikers. De groep ontwerpt samen met het projectteam de deelprojecten die in het park aangepakt gaan worden. De Meedenkgroep houdt hun achterban op de hoogte van het proces en het uiteindelijke resultaat. De groep komt drie of vier keer bij elkaar.
Klankbord
Het Klankbord ondersteunt de Meedenkgroep. Het Klankbord doet dit door het proces te bewaken. Als daarover vragen ontstaan in de Meedenkgroep, pakt het Klankbord deze op.
Aanmelden
U kunt zich opgeven voor de Meedenkgroep op de algemene bijeenkomst op donderdag 1 februari 2018. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u zich ook aanmelden via: gaasperplas@amsterdam.nl. Doe dit uiterlijk donderdag 8 februari 2018. Om de sessies werkbaar te houden is er een maximum ingesteld van 30 personen voor de Meedenkgroep en 10 voor het Klankbord. Als er meer belangstelling is dan het maximale aantal plekken, dan maakt het projectteam een keuze om een representatieve afspiegeling van alle gebruikers te krijgen.
Uitvoering plan
De gemeente Amsterdam is samen met het Groengebied Amstelland verantwoordelijk voor het plan, de communicatie en participatie met gebruikers van het park en de uitvoering. Het Groengebied Amstelland is sinds 1993 verantwoordelijk voor het beheer en zal de uitvoering op zich nemen.”
Onduidelijk is nog steeds wat voor plan GGA heeft opgesteld en of daar nog wijzigingen in mogelijk zijn. Ik vrees van niet. Het is gewoon de bedoeling om van een natuurgebied een evenemententerrein te maken dat geld opbrengt, niet voor de gemeenschap (want infrastructuur kost miljoenen aan belastinggeld), maar voor de festivalindustrie.
Het stadsdeelbestuur doet natuurlijk alsof the sky the limit is, alsof alles kan, maar er zijn wel degelijk beperkingen aan wat kan en mag. Het hele gebied rond de Gaasperplas behoort tot de EHS, Ecologische Hoofdstructuur, nu NNN, NatuurNetwerk Nederland. Dat feit negeren het stadsdeelbestuur en Groengebied Amstelland nog steeds. Hier kunt u een presentatie downloaden waarin een en ander uitgelegd wordt.