Pre-party in Langerlust

Farm-a-licious zal een bijzonder festival worden als ik afga op de aanvraag en de begeleidende informatie. Het aantal bezoekers op het drukste moment zal zo’n duizend personen zijn. Het festival heeft plaats op één dag, van 14:00 tot 23:00, buiten op het terrein van The Colour Kitchen Langerlust. Opbouw en afbouw duren elk één dag. Hoewel er volgens de aanvraag ’s nachts gewerkt kan worden. Dat zal waarschijnlijk in de vergunning niet toegestaan worden.

shots 2196

Het geluidsvolume wordt 85-100 dB(A). En de dj’s lijken telkens maar op één podium te performen. Dus geen kakofonie van 12 podia tegelijk. Men gaat de lage frequenties die veel geluidsoverlast veroorzaken wegfilteren onder de 40 Hz. Als dat gehandhaafd kan worden, dan maken de organisatoren hiermee misschien wel geschiedenis en kan dit qua overlastbeheersing als voorbeeld aan andere festivals gesteld worden. Amsterdam Open Air wil nog geen normen voor filtering vastleggen.

Alles hangt natuurlijk af van de handhaving van geluidsnormen, maar als dit een festival van bescheiden omvang maar met een duidelijk eigen stempel wordt, dan kan het een positief verschil maken met de andere lawaaifestivals en een exclusieve niche creëren op de festivalmarkt; een festival dat voor herhaling in Langerlust vatbaar is. Een festival met een eigen uitstraling, duurzaam en zonder al te veel overlast. Dan zou het GaasperPleasure of Guilty Pleasures festival vervangen kunnen worden door meerdere festivals à la Farm-a-licious in de zomer op deze locatie. De keuze voor festivalfijnproevers wellicht. Klein maar fijn. Ik denk dat er een markt voor is.

© Natuurbescherming ZO 2015