Ontwerp tracébesluit

In een eerder bericht heb ik al een paar links vermeld over het Ontwerp-tracébesluit weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere. Vanaf vandaag kunt u uw zienswijze indienen over dit tracé.

RWS: "Gedurende de periode van ter inzage legging kunnen omwonenden en belanghebbenden hun mening geven op het OTB en het Aanvullend MER. Die reacties worden meegenomen en afgewogen bij het opstellen van het defi nitieve tracébesluit (TB).

Dit TB zal ook ter inzage worden gelegd, waarna personen die een zienswijze op het OTB hebben ingediend, beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ook zijn de stukken digitaal in te zien via de site van het Centrum Publieksparticipatie.

U kunt van 26 maart tot en met 6 mei 2010 schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen op het OTB. Uw schriftelijke reactie kunt u tot en met 6 mei 2010 sturen naar:

Centrum Publieksparticipatie
Ontwerp-tracébesluit weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere
Postbus 30316
2500 GH Den Haag

Uw zienswijze kunt u ook via internet versturen: www.centrumpp.nl"

Zienswijzeformulier

De kaarten die voor Zuidoost van belang zijn zijn deze (klik op kaartjes voor vergroting - pdf):

D kaart 24 copy
D kaart 24

D kaart 25 copy
D kaart 25

Complete set kaarten

U kunt deze kaart gebruiken om te vergelijken met de bestaande situatie. Van bijzonder belang zijn de op- en afritten van de S112 (Gooiseweg-Langbroekdreef) en S113 (Kromwijkdreef-Loosdrechtdreef). Voor de S113 is er een grote wijziging gepland. De huidige op- en afrit van/naar de Loosdrechtdreef zal verdwijnen. Meer info is te vinden in het Ontwerp Tracébesluit.

"De A9 wordt ter hoogte van Amsterdam-Zuidoost tussen de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de Gaasp tussen km 10,20 en km 7,20 in een half verdiepte tunnel gelegd, met aansluiting op de S112. Ten behoeve van de op- en afritten S112 komen er sleuven in het dak van de tunnel. De lengte van deze sleuven is, gerekend uit de as van de Gooiseweg, maximaal 270 meter. Om de zichtbaarheid van de tunnel te verminderen, wordt de tunnel voorzien van een begroeid talud met een helling van circa 1:3. Bij de nieuwbouw van Nieuw Kralenbeek en de Kerriestraat wordt een begroeid talud met een helling van circa 1:1,5 aangebracht."

Enigszins verontrustend is de schaarste aan informatie over luchtverontreiniging op de sites van RWS. Hier is nog een infoblad over het windtunnelonderzoek.

De werkzaamheden zullen in 2011 beginnen en duren tot 2017.

Het ontbreken van voldoende informatie over de te verwachten luchtvervuiling  is bijzonder storend. Er zijn ook bij mijn weten geen studies gedaan naar de luchtvervuiling rond de op- en afritten voor de S112 en S113, temeer omdat het geplande P+R terrein voor het 'stadsstrand' (ik kan maar niet aan dit afschuwelijke woord wennen) waarschijnlijk in de buurt van de oprit van de S113 zal komen te liggen. De sleuven in de A9 voor de S112 en de op- en afrit voor de S113 zijn dus ook tunnelmonden waar de vervuiling naar buiten kan.

Het fietspad Geerdinkhofpad wordt bedreigd en staat op de kaart als "fietspad afhankelijk van financiële bijdrage derden". Wellicht wordt daar het stadsdeel mee bedoeld. Dit lijkt me een punt om uit te zoeken door onze raadsleden.

© 2009