Juist nu het zo'n mooi weer is en iedereen het Gaasperpark in wil om te picknicken, te wandelen of te zwemmen, is het grootste en recreatiefste deel van het park afgesloten voor recreanten. Bouwvakkers zijn al twee dagen bezig met het opbouwen van het Open Air festival. Security is al aanwezig. Tot een week na Pinksteren is het park verboden terrein voor het publiek. En mogelijk is het daarna nog weken onbruikbaar voor recreatie. Dat hebben we te danken aan de coalitie van PvdA, VVD en GroenLinks van dit stadsdeel. Het zijn niet alleen natuurbarbaren, maar ook cultuurbarbaren want zij staan toe dat op dit festival acht podia tegen mekaar optetteren de wijde omtrek in tot in Abcoude. Misschien is het handig om ook oordoppen uit te reiken aan alle omwonenden.
Het schildpadje dat een tehuis gevonden heeft in het park zal zijn ogen niet geloven als het festival van start gaat. We noemen hem Emiel. Gelukkig hebben schildpadden een slecht gehoor, maar ze reageren wel op trillingen. En die zullen er genoeg zijn in het park, ook in het water. Misschien moet Emiel wel zolang ergens anders ondergebracht worden.
Schildpad Emiel
Gewone vogelmelk
Elders in het park bloeit het knikkend nagelkruid en de gewone vogelmelk. Knikkend nagelkruid staat op de Nederlandse Rode Lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk afgenomen. De gewone vogelmelk is in Nederland beschermd. Vandaag ook veel paarvorming aan de zuidoever van de Gaasperplas. Ontelbare juffers en libellen zijn nu aan het paren en ook al hun eitjes aan het leggen.
Parende lantaarntjes
Vuurjuffers
Variabele waterjuffers
Variabele waterjuffers leggen hun eitjes in tandem