Blog

Powerputten in het Gaasperpark

De electrificatie van het Gaasperpark is begonnen. Er zijn twee powerputten geïnstalleerd, voor de stroomvoorziening voor evenementen. Kennelijk zonder een vergunning. Er is ook 'onderhoud' gepleegd, twee gezonde bomen zijn gekapt. Ik ben benieuwd waar en wanneer die vervangen zullen worden.

Besluit omgevingsvergunning kap Het recreatiegebied Gaasperplas

De ‘uitdunningswerkzaamheden’ gaan nog door. Het wordt weer een ravage. De drassige bodem krijgt het zwaar te verduren. Het is duidelijk dat als je steeds meer bomen en struiken kapt, de bodem drassiger wordt en zware voertuigen daar diepe voren in achterlaten.
Hier en daar zie je weer molshopen verschijnen. Dat is een goed teken; de mollen zijn dan bezig met het verbeteren van het bodemleven en het opheffen van de verdichting die in voorgaande jaren is ontstaan door grote evenementen.

clips 5752

Kabouters en de natuur

Leve de Kabouters!

clips 5744

Daar kikker ik helemaal van op!

Evenementen in Amsterdam

Morgen staat het evenementenbeleid op de agenda van de gemeenteraad. De moties van de Partij voor de Dieren vind je hier (agendapunt 8).

Motie van raadslid van Lammeren: “… verzoekt het college van burgemeester en wethouders: Het advies van stadsdeelcommissie Zuidoost om minder (grote) evenementen in de Gaasperpark te faciliteren tot uiting te brengen in het locatieprofiel.”

Morgen weet u dan op welke partij u moet stemmen als behoud van onze parken als natuurgebied u lief is.

Parool‘Nee, burgemeester: Amsterdam wil mínder festivals’

Recent verscheen ook deze column over Westerpark

Donderdag komt er nog een stuk in de Telegraaf.

BIBU02 120320JOHN

Gerrit de Jager

Amsterdam Open Air en Reggae Lake staan te popelen voor hun eerste snuff-festival. Snuff en Stuff.
En ook Guilty Pleasure is van de partij. En dan met mekaar gaan wedden hoeveel besmettingen (en doden?) ze zullen veroorzaken. Guilty as charged!
Mijn indruk is dat ze uit zijn op compensatie.
Reggae Lake heeft al door dat hoe hoger hun entreeprijzen hoe groter hun compensatie zal zijn; als de overheid daarin trapt.
Cashen zonder al te veel moeite. Maar het getuigt wel van een gevaarlijke vorm van hedonisme.

Waar ligt het probleem eigenlijk? Misschien wel bij de generatie van de millennials, de generatie die alle mogelijkheden had en heeft, hedonistisch is ingesteld, en extreme ervaringen opzoekt om zich nog meer te voelen leven. Dat valt dan samen met de totale acceptatie van het neoliberalisme als enige toekomst, waarbij vreemd genoeg erkend wordt dat zij geen toekomst meer hebben. Dansen op de ruïne van onze natuur.
Onze overheid en besturen geven maar al te graag toe aan de extreme wensen van deze generatie, die helemaal passen in het neoliberalisme dat tegenwoordig ook door zowat alle 
linkse en groene partijen als norm geaccepteerd wordt.

front Affectieve crisis

In deze coronatijd horen we vaak ‘de jeugd is de toekomst’. Nou, die komt zeker niet van de millennials die zich neerleggen bij de status quo en enkel de natuur koloniseren voor eigen absurde wensen en behoeften.
Lees het boek ‘Affectieve crisis - literair herstel’. Hier alvast een inkijkje.
"Een wanhopige tijd creëert vertwijfelde literatuur, schrijven neerlandici Hans Demeyer en Sven Vitse."

© Natuurbescherming ZO 2015